La Diputació Provincial de Castelló ha intensificat els treballs de control, vigilà ncia i fumigació de mosquits després de les últimes pluges registrades, les quals han deixat importants acumulats en diverses zones de la provÃncia.
Les actuacions s'han reforçat, sobretot, en les zones inundables i de marjalerÃa del litoral de la provÃncia, tal com ha informat el diputat de Medi Natural, José MarÃa Andrés, qui ha posat l'accent en la "rà pida resposta del servei de control de mosquits de la Diputació de Castelló per a previndre que els estats larvaris que puguen sorgir en les noves embassades arriben a desenvolupar-se fins a l'estat d'adult".
Aixà doncs, s'han revisat totes aquelles acumulacions d'aigua sobre el terreny, séquies i à rees de marjal que poden ser susceptibles de generar un focus de cria de mosquits, especialment de mosquit de marjal i comuna.
Mitjançant estes labors es busca previndre l'emergència de l'adult aplicant tractaments larvicides sobre la base de Bacillus thuringiensis, biòxid biològic que únicament afecta a les larves de mosquit, innocu per a persones i resta de fauna. "La seua rà pida aplicació sobre els primers estats larvaris permet una major eficà cia dels tractaments i una reducció notable de les poblacions de mosquits", ha explicat José MarÃa Andrés.
Conjuntament, des de la coordinació tècnica del servei s'estan portant des d'inicis de mes les revisions de les zones urbanes dels municipis de tota la provÃncia, notificant als ajuntaments la situació de les poblacions de mosquits dins del nucli urbà , i executant des del servei els tractaments larvicides en les poblacions de menys de mil habitants.
En este sentit, el diputat provincial ha ressaltat que "la constant inspecció que es duu a terme des del servei prestat per la Diputació és fonamental per a detectar els primers estats larvaris dels mosquits en les acumulacions d'aigua monitorades, permetent iniciar quan abans els tractaments, aconseguint aixà una major eficà cia d'estos".
Ara, després de les últimes pluges esdevingudes a la provÃncia de Castelló, sobretot, en el sud, s'ha reforçat els treballs i s'han destinat dià riament sis equips (dotze persones) equipats amb tot terreny amb nebulitzador de llarga distà ncia i mitjans especÃfics per al control de mosquits en à rees inundables, com el vehicle amfibi.
"Des de la institució provincial continuarem treballant intensament per a pal·liar les molèsties que puguen generar la proliferació d'estos insectes, però, per a aconseguir-ho, la participació ciutadana és fonamental, igual que la col·laboració dels ajuntaments, ja que és responsabilitat d'ells actuar sobre les zones urbanes", ha ressaltat el diputat José MarÃa Andrés.
Al respecte, des del servei de control de mosquits han recomanat a la població evitar acumulacions d'aigua en espais privats i mantindre netes les piscines i basses, més encara després d'unes pluges com les esdevingudes estos dies i davant un dels mesos de major activitat de mosquit tigre. "És molt important la col·laboració de la ciutadania per a evitar la proliferació de focus de cria en espais privats", ha conclòs el diputat.