La Diputació Provincial de Castelló reafirma el seu compromÃs amb l'ocupabilitat i la innovació tecnològica amb el seu suport al programa XarxaTec Activa que, en la seua quinta edició, aposta per la formació en Intel·ligència Artificial.
Com en anteriors edicions, el programa compta amb la subvenció de la institució provincial, una ajuda econòmica de 42.227,50 euros que reafirma aixà el seu compromÃs amb el desenvolupament econòmic. "Grà cies a este suport, Xarxatec Activa pot oferir formació de qualitat sense cost per als participants, fomentant la igualtat d'oportunitats i l'accés a sectors emergents", ha destacat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, durant la inauguració del programa en la qual ha estat acompanyat de Carlos Jaime, gerent de XarxaTec.
"Volem que cap empresa, ni cap castellonenc es quede arrere en la transformació digital i per a això, este programa és una ferramenta clau que respon a una necessitat real", ha expressat Pallarés, qui ha insistit dient que "les empreses necessiten formar-se en IA, una estratègia per a atraure talent, fonamental per a l'èxit empresarial".
Per part seua, el gerent de XarxaTec, Carlos Jaime, ha subratllat que "XarxaTec Activa és molt més que un projecte de capacitació tecnològica. És una oportunitat de formació i reciclatge de perfils que seran capaços d'emprendre projectes dins i fora de l'empresa. Per a les empreses de XarxaTec és també una oportunitat única de poder disposar de pedrera tecnològica. En XarxaTec, ens congratulem de poder participar i organitzar un any més està iniciativa".
En la seua quinta edició, el programa d'impuls al talent tecnològic XarxaTec Activa busca fomentar el contacte directe entre els participants i les empreses del sector tecnològic, amb l'objectiu de "millorar l'ocupabilitat dels perfils participants i preparar-los per als reptes professionals als quals s'enfrontaran en el futur", ha indicat Vicente Pallarés.
Per a això, l'itinerari formatiu s'amplia per a incorporar més hores dedicades a la Intel·ligència Artificial, una tecnologia clau en l'actualitat, amb la finalitat de preparar als participants per a afrontar els reptes del mercat laboral digital i comptar "amb perfils capaços d'emprendre grans projectes dins i fora de les empreses", ha assenyalat el diputat provincial.
Formació
En este sentit, el diputat de Promoció Econòmica ha posat l'accent en la importà ncia d'incrementar la formació en els processos digitals per a generar noves oportunitats d'ocupació i riquesa. I, XarxaTec Activa, s'aferma com a programa pioner perquè els participants puguen adquirir coneixements teoricoprà ctics actualitzats i conéixer de primera mà les tendències i necessitats del sector i aixà "poder millorar la seua ocupabilitat i estar més preparats per als reptes laborals", ha ressaltat Pallarés.
En la seua quinta edició, el programa continuarà fomentant la retroalimentació entre els antics i nous participants, a través de dinà miques que permeten als primers compartir les seues experiències laborals i ajudar els nous talents a integrar-se en el mercat laboral.
Aixà doncs, prop de 40 persones prendran part en esta edició, que ha donat inici hui, procedents de diferents municipis com Castelló, l'Alcora, Onda, Vall d'Uixó, Vila-real, Almassora, Benicà ssim i Orpesa. Són perfils diversos amb un objectiu comú: obrir-se noves portes en el sector tecnològic i reciclar-se professionalment en un entorn laboral en constant evolució.
XarxaTec Activa es consolida aixà com un referent en l'ecosistema tecnològic provincial, oferint una oportunitat real d'accés i reivindicació dins de l'à mbit digital. A través de la formació, acompanyament professional i contacte directe amb empreses del territori, el programa s'ha convertit en una plataforma clau per a la dinamització de l'ocupació tecnològica a la provÃncia.
Cal ressaltar que, en la seua quinta edició, el programa s'ha dividit en sis blocs: Formació IT, Introducció a IoT (Internet of Things), Soft skills (Habilitats blanes), Formació en emprenedoria, Formació en IA i, finalment, Formació en NoCode/LowCode