"Cal visibilitzar, obrir els ulls, alçar la veu, denunciar… que tota la societat, no sols el col·lectiu, s'implique a plantar cara a l'odi". És el missatge que l'Ajuntament de l'Alcora llança a través de la campanya impulsada per a commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.
En l'acte de presentació, l'alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de PolÃtiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons, han insistit en la necessitat d'educar en igualtat, perquè "no és qüestió d'opinions ni de preferències, és qüestió de drets".
En aquesta lÃnia, han destacat que "els drets LGTBI són i seran sempre drets humans. No podem permetre donar ni un sol pas enrere en els drets conquistats, al contrari, hem de continuar treballant i avançant per una societat diversa i respectuosa, per un món d'absoluta tolerà ncia, llibertat i igualtat, capaç d'erradicar l'odi i les discriminacions i d'assegurar la igualtat efectiva de totes les persones LGTBI".
Falomir i Pons han donat les grà cies a tots els veïns i veïnes que han participat en el vÃdeo que l'Ajuntament ha preparat amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i que es presentarà el 28 de juny a través de les xarxes socials.
A més, dins de la campanya, el grup de teatre local Tiranta Teatre, sota la direcció de Juan Luna, estrenarà el pròxim 8 de juliol, a les 19.00 hores, a l'Auditori de la Caixa Rural, "El beso de la mujer araña", protagonitzada per Adrián Granjo i Carlos Granell.
El text de Manuel Puig narra les converses dià ries entre ValentÃn i Molina, companys de cel·la en una presó argentina durant la dictadura militar.
Per a pal·liar la soledat i la contÃnua por a la tortura, tots dos presos conversen llargament. Mentre ValentÃn rememora el seu passat i fantasia sobre el seu futur, Molina s'aferra a una realitat diferent, romà ntica i somiadora.
L'obra parla d'ideals, de compromÃs, de limitacions, de misèries, de llibertat i tot l'inherent a l'ésser humà , i per sobre totes les coses parla d'amor. De l'amor més enllà de la sexualitat. De l'amor salvador, aquell que no distingeix, que permet obrir la consciència i ens permet veure'ns, trobar-nos en l'altre i ser l'altre.