L'Ajuntament de l'Alcora, a través de la Regidoria de PolÃtiques Inclusives, encapçalada per Tica Pons, ha presentat la tercera edició de les Jornades de la Salut Mental, que es desenvoluparan al llarg del mes d'octubre.
Este esdeveniment, ja consolidat com una referència anual, té com a principal objectiu sensibilitzar a la població i trencar els tabús que encara existixen al voltant de la salut mental, un tema que afecta a totes les persones en algun moment de les seues vides.
En la presentació, Pons va subratllar la importà ncia d'estes jornades per a visibilitzar els problemes de salut mental, afirmant que "trencar el silenci sobre salut mental és fonamental per a poder abordar-la de manera efectiva". A més, la regidora va ressaltar que "la salut mental és un dret humà bà sic pota totes i tots", assenyalant que és necessari tractar el benestar emocional amb la mateixa prioritat que la salut fÃsica.
Enguany, les jornades comptaran amb ponents de renom que abordaran temes clau com la intervenció psicològica en pacients oncològics, la cura de la salut mental dels adolescents i la connexió entre la salut mental i fÃsica.
Les sessions, obertes al públic i amb entrada lliure fins a completar aforament, se celebraran en la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Alcora.
Els ponents i les conferències programades són:
1. Luisa MartÃnez Latorre
Psicòloga especialitzada en psicooncologia i cures pal·liatives en l'Associació Espanyola contra el Cà ncer de Castelló.
Ponència: "La importancia de la intervención psicológica en procesos oncológicos".
Data: dijous 3 d'octubre, a les 19.00 h.
2. Carmen Esteban Hernández
Psicòloga especialitzada en l'etapa perinatal, infantil i adolescent, i divulgadora sobre criança respectuosa.
Ponència: "Cuidando de la salud mental de los adolescentes".
Data: dijous 10 d'octubre, a les 19.00 h.
3. Javier Urra Portillo
Doctor en Psicologia ClÃnica i pedagog terapeuta, va ser el primer Defensor del Menor a Espanya.
Ponència: "No hay salud sin salud mental".
Data: dijous 24 d'octubre, a les 19.30 h.
El programa de les jornades se centra en la intervenció psicològica en diferents moments vitals i contextos clÃnics, amb el propòsit de conscienciar sobre la importà ncia de la prevenció i la cura integral de la salut mental des d'edats primerenques fins a l'adultesa. En este sentit, es busca no només educar, sinó també contribuir a trencar les barreres socials que impedixen parlar obertament sobre el benestar emocional.
Per a finalitzar l'acte, Tica Pons va realitzar una crida a la participació de tota la ciutadania, destacant que estes jornades busquen construir una societat més sensibilitzada i compromesa amb la cura de la salut mental i representen una oportunitat per a reflexionar sobre la necessitat de superar els estigmes associats.