En el marc del seu compromÃs amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat, l'Ajuntament de Nules i Facsa, empresa concessionà ria del servei de proveïment de la localitat, han posat en marxa una nova xarxa de dispensadors d'aigua filtrada amb l'objectiu de fomentar el consum d'aigua de l'aixeta gratuïta entre la ciutadania. En total s'han instal·lat 29 dispensadors en punts estratègics del municipi per a facilitar al veïnat de Nules l'accés gratuït a aquest tipus d'aigua, que és de mà xima qualitat, saludable i respectuosa amb l'entorn, ja que contribueix a reduir l'ús d'envasos de plà stic.
En concret, s'ha instal·lat una font en el magatzem municipal, dos en la biblioteca municipal Jose Vicente Felip Molleó, tres en Ca la Vila, dos en la casa consistorial de Nules, una en la casa consistorial de Mascarell, una en el casal jove, una en el cementeri municipal, dos en el CEIP Cervantes, dos en el CEIP Jaume I, dos en el CEIP Lope de Vega, dos en el CEIP Pedro Alcázar, dos en el CEIP PÃo XII, i dos en el col·legi La Consolación.
També s'ha instal·lat un dispensador en l'escola taller, dos en l'edifici de l'antiga Cambra Agrà ria (NATIU), dos en l'edifici Mossén Miquel Romero Navarro que
alberga el departament de Serveis Socials, un en la piscina municipal, i un altre al poliesportiu municipal.
Els nous dispensadors
Les noves fonts d'aigua filtrada suposen una solució fà cil i còmoda per a garantir l'accés d'aigua potable, oferir un subministrament il·limitat, evitar plà stics i millorar el sabor de l'aigua grà cies al seu innovador sistema de filtrat per a eliminar el clor.
En concret, aquests nous dispensadors estan disponibles en tres formats que s'adapten a les diferents necessitats. De sobretaula, pensat per a espais reduïts de fins 10-15 persones; de peu, perfecte per a guanyar autonomia i amb capacitat per a 15-25 persones; i, per últim, de peu premium, l'opció amb major capacitat pensada per a 25-30 usuaris. A més, inclouen el servei d'instal·lació i d'assistència tècnica.
Aquesta iniciativa part de la ferma aposta del consistori i la companyia per incrementar la confiança de la ciutadania en la qualitat de l'aigua de l'aixeta i promoure el seu consum com alternativa sostenible a l'aigua embotellada, una acció que, al mateix temps, posa de manifest el compromÃs compartit de cuidar el medi ambient i de millorar la qualitat de vida del veïnat. AixÃ, a través d'aquests dispensadors, la ciutadania de Nules tindrà accés a una aigua filtrada i de qualitat, que compleix amb tots els està ndars sanitaris i medi ambientals.
Una alternativa respectuosa amb el medi ambient
"Amb la instal·lació d'aquests 29 dispensadors reforcem el nostre compromÃs amb l'accés a un recurs tan essencial com ara l'aigua de l'aixeta, que no sols és
saludable i de qualitat, sinó també respectuosa amb el medi ambient", assenyala el regidor delegat de l'à rea del Cicle Integral de l'Aigua, Adrián Sorribes, qui afegeix que "la nostra intenció és promoure un canvi d'hà bits en la ciutadania, fomentant l'ús de l'aigua de l'aixeta com una alternativa més sostenible a l'aigua embotellada, la qual cosa ens ajudarà a reduir l'ús de plà stics d'un sol ús a la nostra població".
El regidor ha destacat també que la instal·lació d'aquestes fonts "facilita que, tant en espais públics com en col·legis, centres municipals i esportius, els veïns
i les veïnes de Nules poden accedir de forma gratuïta a aigua de mà xima qualitat. Això no només millora la qualitat de vida de la ciutadania, sinó que també reforça el nostre compromÃs amb la sostenibilitat i la protecció de l'entorn".
En aquest sentit, l'Ajuntament de Nules i Facsa tornen a unir esforços amb l'objectiu comú de defensar els beneficis de l'aigua de l'aixeta no sols per la
seua accessibilitat i seguretat, sinó també com una ferramenta clau per a reduir l'impacte ambiental que provoca el consum d'aigua embotellada.
A més, aquesta iniciativa se suma a les ja impulsades per Facsa amb l'objectiu d'animar a la societat a consumir aigua de l'aixeta. Entre elles destaca la
instal·lació de fonts d'aigua filtrada en el campus de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana o la instal·lació del seu peculiar Watertruck, un xicotet camió itinerant amb el qual la companyia demostra els beneficis de triar l'aigua de l'aixeta.