Reunió del Govern Provincial de Castelló. /EPDA El Govern Provincial de la Diputació de Castelló treballa en l'execució del pressupost i ha marcat les prioritats per a l'últim trimestre de l'any.
La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha reunit este dimarts a tot el seu equip de govern per a fer balanç de cadascuna de les àrees destacant les noves línies d'ajudes “amb les quals hem volgut dotar de més rigor i eficiència els recursos de la Diputació”.
Durant la reunió mantinguda en el Saló de Recepcions, l'executiu provincial ha analitzat l'estat d'execució de cadascuna de les àrees enfocant-se en les línies de subvencions per concurrència competitiva així com en els convenis singulars. “Encarem els últims mesos de l'any amb quasi el 100% de les subvencions per concurrència competitiva activades i amb l'objectiu posat a continuar responent a les necessitats específiques dels 135 municipis”, ha explicat la dirigent provincial, qui ha incidit en què “hem conjuminat esforços per a agilitzar la tramitació de les diferents línies de subvencions perquè, així, els ajuntaments, entitats i altres possibles beneficiaris puguen disposar com més prompte millor de les ajudes”.
Així, el Govern Provincial ha posat el focus a activar tota una sèrie d'ajudes en benefici de consistoris, entitats locals, associacions, federacions i organitzacions sense ànim de lucre de la província de Castelló.
En l'apartat de les línies d'ajudes per concurrència competitiva, ací s'inclouen subvencions de l'àrea de Benestar Social, Promoció Ceràmica, Cooperació, Cultura, Esports, Desenvolupament Rural, Igualtat, Enginyeria Interna, Innovació, Joventut, Medi Natural, Participació i Promoció Econòmica. Totes elles s'engloben en els cinc eixos principals d'actuació del pressupost 2024 i que són impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, generació d'oportunitats, i aposta per la identitat.
Dels més de 40,5 milions d'euros destinats a subvencions per concurrència competitiva, des del Govern Provincial destaquen les noves línies d'ajudes impulsades el present exercici entre les quals es troben la convocatòria de subvencions dirigida a ajuntaments afectats per incendis per a autònoms i pimes; les ajudes a cooperatives de zones afectades per catàstrofes naturals per a la recuperació de l'activitat agrícola; les subvencions per a la Defensa del Territori destinades a sufragar gastos d'assessorament i/o legal en el procés d'al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l'exercici 2024; així com les ajudes per a l'enderrocament d'edificis de titularitat municipal que presenten un elevat grau de deterioració i contribuir a la millora dels espais i serveis per a la ciutadania, les dirigides a confraries de pescadors per a fomentar el consum de pesca de proximitat o la primera edició dels Premis Provincials de Joventut, impulsats per a reconéixer i posar en valor l'enginy i la creativitat dels joves castellonencs.
I seguint amb les noves línies d'ajudes, ressaltar la injecció econòmica extraordinària per a garantir el subministrament d'aigua potable a través de cubes en els municipis més afectats per la sequera com Ares del Maestrat, Benafigos, Canet lo Roig, Catí, Costur, Pina de Montalgrao, La Pobla de Benifassà, Puebla de Arenoso, Rosell, Vallibona, Vilar de Canes, Xodos i la Torre d'en Besora.
També és de destacar les ajudes emmarcades en els convenis singulars, on s'inclouen, entre altres, les ajudes destinades a col·lectius que fins ara no havien tingut la possibilitat de comptar amb ajuda directa per part de la Diputació de Castelló. Sobre este tema, enguany s'han tramitat ajudes directes arreplegades en l'àrea de Benestar Social com Creu Roja, Apesocas, el Banc d'Aliments, Càritas, la Fundació Punjab, l'Associació Gitana, Avancem, Alcer Castalia i Apnac.
La Diputació de Castelló ja ha impulsat convenis singulars que aconseguixen els 4 milions d'euros i, entre les àrees que ja tenen activades la major part de les línies nominatives previstes, es troben Promoció Econòmica i Cooperació. En estes àrees s'emmarquen projectes que atenen demandes dels municipis més xicotets com pot ser el conveni amb Matet per a la posada en marxa d'una tenda multiservei rural, o convenis encaminats a la millora d'infraestructures hídriques en municipis com Ares del Maestrat, Alfondeguilla o la Todolella, entre altres. En conjunt, estes dos àrees inclouen convenis singulars encaminats a la vertebració del territori i al fet que el progrés i les oportunitats arriben a tota la província.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia