Jornada de l"ESFE de la Universtat Jaume I. /EPDAL'Escola de Formació Esportiva (ESFE) de la Universitat Jaume I ha reunit més de 40 professionals del sector de la gestió esportiva de les comarques de Castelló i nombrós estudiantat dels graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, i en Publicitat i Relacions Públiques en la jornada titulada "La nova Llei de l'Esport i els incentius fiscals en la inversió esportiva". L'esdeveniment ha servit com a fòrum per a explorar les implicacions i oportunitats que estes regulacions brinden en l'àmbit esportiu local. En este sentit, la vicerectora d'Estudis i Formació Permanent, Isabel García Izquierdo, ha destacat en la seua intervenció que "esta jornada està concebuda per a transferir coneixement a les entitats esportives del territori".
El programa s'ha iniciat amb la ponència de Félix Jordán de Urríes, director de la Fundació Esport Jove del Consell Superior d'Esports (CSD), qui ha corroborat el creixement de la inversió en patrocini esportiu a partir dels incentius que s'oferixen en el Consell Superior d'Esports per a les empreses que col·laboren amb els esdeveniments d'excepcional interés públic i programes de suport a l'esport de base i que suposen una injecció econòmica per a nombrosos clubs, esdeveniments i federacions esportives. De fet, en 2024 s'espera que el conjunt de donacions destinades a esport que es beneficien d'incentius fiscals a través dels programes del CSD assolisquen els 30 milions d'euros.
A continuació, la taula redona protagonitzada per Santiago Maicas, CTO d’Ibertic; Toni Escrig, president del CA FACSA Playas de Castellón, i Iván Beltrán, responsable Màrqueting i Patrocini d'Amics del Bàsquet, ha contextualitzat les facilitats i complexitats que comporta l'aplicació d'estos programes en l'àmbit de l'esport local.
La ponència de clausura ha sigut impartida per Maurici Monguet, advocat en FILS especialitzat en l'àrea de dret esportiu. Monguet ha desgranat les novetats de la Llei de l'Esport aprovada en 2022, així com els canvis substancials que suposen respecte a la llei de 1990.
Esta jornada forma part del segon cicle de conferències organitzat per l'Escola de Formació Esportiva, un projecte formatiu de la Universitat Jaume I amb la missió de coordinar tota la formació de nivell universitari que està relacionada amb l'àmbit de l'esport i la vida saludable: activitat esportiva, salut, gestió d'entitats esportives, aspectes legals, màrqueting, comunicació, etc. En esta ocasió, el programa de la jornada s'ha dissenyat amb la col·laboració de l'Associació de Gestors Professionals Esportius de la Comunitat Valenciana, entitat amb la qual l’ESFE té conveni.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia