La inauguració va reunir a nombroses autoritats. /EPDA La LXXVII Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació que inclou, any rere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira.
Davant açò, hui ha tingut lloc un dels actes principals i nous d’aquesta edició de la fira amb la visita i acte institucional que ha servit per a recordar els orígens de la fira i homenatjar els expositors més longeus. Un acte que ha estat presidit per l’alcalde, David García, el Secretari Autonòmic d’Agricultura, Vicente Tejedo, el diputat provincial, José María Andrés, el regidor d’Agricultura, César Estañol i la Reina de la Vila de Nules, Nora Cano. I que ha comptat també amb la presència dels membres de la Corporació Municipal, el cronista de la Vila, membres de la comissió de la fira, a més d’expositors i de representants d’entitats i associacions agrícoles de la província de Castelló.
Així doncs, en el transcurs de l’acte s’ha homenatjat a Antonio Gavara de l’empresa local Maquinària de Polvoritzar Gavara per la seua trajectòria com a expositor de la fira durant dècades. Així mateix, s’ha presentat un vídeo documental de la història de la fira amb testimonis de familiars de Miguel Gozalbo, una de les persones impulsora d’aquesta mostra.
El regidor d’Agricultura, César Estañol, comenta que “amb aquest acte es vol seguir posant en valor la nostra fira i reconèixer la seua trajectòria que està lligada també a la dels expositors que any rere any fan possible la continuïtat d’aquesta fira tan rellevant per al sector agrari”.
Una fira amb molta tradició
La LXXVII edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules té prop de 350 expositors, està instal·lada en una superfície de més de 35.000 metres quadrats i sol ser visitada per més de 40.000 persones procedents de diferents punts de la província de Castelló, principalment de poblacions de la comarca de la Plana Baixa.
Els orígens de la fira es troben en el Privilegi Reial concedit el 2 de juliol de 1347 per Pere el Cerimoniós a Gilabert de Centelles (fundador de Nules) i el Reial Decret de 29 d’agost de 1708 de Felip V pel qual s’atorga a la Vila de Nules el privilegi de celebrar una fira franca. No obstant això, l’origen de l’actual fira es deu a la iniciativa dels veïns i les veïnes del raval de Sant Xotxim que en l’any 1946 varen restituir per a la població de Nules aquesta fira creada en els seus inicis pel Privilegi Reial.
Aquesta fira ha tingut el suport de les diferents corporacions municipals, que han fet possible que la fira nascuda als anys quaranta com una simple mostra de ramaderia s’haja convertit en una de les fires de maquinària i complements per a l’agricultura més importants que se celebren a la Comunitat Valenciana.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia